Elevii Liceului Tehnologic Agricol secția veterinară l-au primit ieri pe Moș Crăciun

În ultima zi de curs la specialități, elevii clasei a X-a A, secția veterinară, a Liceului Tehnologic Agricol ”Nicolae Cornățeanu” au primit vizita neașteptată a lui Moș Crăciun.

Total neașteptați elevii clasei de veterinară a X-a A au stat cuminți în bănci așteptând inspecția așa cum li s-a zis, numai că în locul inspecției s-au trezit cu Moș Crăciun. Elevii l-au primit pe moș cu un colind, iar moșul a venit încărcat cu cadouri pentru toți elevii, astfel că fiecare dintre ei au venit pe rând în brațele lui Moș Crăciun și au spus faptele bune, dar au recunoscut și greșelile pe care le-au făcut, promițând astfel că vor fi mai cuminți și vor învăța mai mult.

Cum calculele moșului nu prea s-au potrivit cu socoteala de acasă, ne-am bucurat să avem alături de noi conducerea școlii pe doamna director Ciumacenco Caterina, care nu a știut ce se întâmplă, dânsa știa că trebuie să arate sala de clasă doamnei Laura Constanța Ghioc consilierul primarului, ce ne-a fost ușor ”complice” la surpriza pentru doamna director. Doamnele nu au fost nici ele sărite de Moș Crăciun și au primit și dumnealor cadouri de la moșul.

Moș Crăciun a auzit lucrurile minunate pe care doamna consilier alături de domnul primar și echipele de voluntari le-au făcut pentru liceu, așa că a fost darnic, iar elevii au mulțumit doamnei pentru darurile frumoase pe care a reușit să le facă liceului în cursul acestui semestru.

Ei bine toate aceste lucruri întâmplate ieri în laboratorul de patologie veterinară ”Dr Cucu Gheorghe” al liceului, nu ar fi avut loc dacă nu exista omul care să dea din energia sa celorlalți, care să îi determine pe copii să lupte pentru ceea ce își doresc și să fie exemplu pentru mulți dintre ei, domnul doctor Cucu Gheorghe, profesorul de specialități a clasei de veterinară ce predă din 1995 în liceul agricol.

Dumnealui a fost Moș Crăciun pentru elevii săi, elevi care îl îndrăgesc, îl respectă și îi urmează sfaturile. Despre doctorul Cucu am putea spune multe, dar puțini știu că are activități extrașcolare în cadrul liceului, activități voluntare și a format o trupă de dansuri a liceului. Alături de Viorica Rusu în fiecare seară de luni până joi elevii beneficiază de cursuri de dans gratuite, dansuri latino, dansuri populare, dansuri grecești, armânești, bulgărești și turcești.

Trupa de dansuri este mândria liceului, încă de acum 2 ani formată, membri schimbându-se de la an la an pentru că își terminau studiile, a adus numeroase premii prin participarea la concursurile de dans.

Moșul a făcut cadouri, dar nici elevii nu s-au lăsat mai prejos și l-au surprins până la lacrimi pe Moș cu un cadou de suflet și un mesaj ce i-a topit inima moșului.

La sfâșitul orelor de curs elevii au încheiat semestru cu un colind, primind sfaturile domnului doctor să fie cuminți. să învețe și că cel mai important în prima zi de Crăciun să o petreacă alături de familie.