Seară Dobrogeană – Show-ul de la malul mării

Fie că vorbim de Tulcea și Delta Dunării, fie că vorbim de Constanța și litoral, ambele au în comun acest mozaic multietnic, ce poartă numele de DOBROGEA.

În urmă cu un an se năștea unicul show european de tradiții și gastronomie numit, ”Seară Dobrogeană”.

COMUNICAT DE PRESA:

SEARA DOBROGEANA 3 MAI – START SEZON 2019! –  IMPLINIM UN AN ASTAZI ! –

„Seara Dobrogeana”, unicul Spectacol multietnic cu cina organizat ca produs turistic in Romania, implineste 1 AN astazi si isi redeschide Calendarul de evenimente la Startul Sezonului Litoral 2019.

Lansat pe 30 aprilie 2018, Spectacolul a inregistrat deja o serie de evenimente pe parcursul sezonului anterior, dar si in toamna anului trecut, castigand mii de fani si suporteri ce apreciaza farmecul si autenticitatea traditiilor si bogatiei multietnice ce fac din Dobrogea o regiune turistica unica in Europa.

Dupa o prima reprezentatie pe acest an, pentru primul grup organizat de turisti straini de pe Litoral, si anume 40 turisti din Estonia (23 aprilie, Hotel DelMar Mamaia), ne pregatim pentru primul mare Spectacol „Seara Dobrogeana” al verii 2019, ce va avea loc Vineri, 3 Mai, la acelasi Restaurant Dorna din Mamaia.

Printre spectatori si participanti se vor numara constanteni, invitati din tara ai acestora si turisti sositi in minivacanta pe Litoral, dar si managerii celor mai mari 10 agentii de turism din Istanbul, ce participa la un Infotour de promovare Litoral-Delta Dunarii organizat de Turkish Airlines Constanta si Federatia FAPT, cu sprijinul agentiei de turism Mistral Tours si a unui numar de hoteluri din Constanta, Mamaia si din Delta Dunarii.

Si de aceasta data, in Spectacol evolueaza ansamblurile de dansuri ale comunitatilor reprezentative din Judetele Constanta si Tulcea si, in mod exceptional, avem parte de un spectacol extraordinar, ce va fi oferit de Ansamblul Asociatiei Macedonenilor din Romania, ce soseste de la Craiova, in mod special pentru a evolua in “ Seara Dobrogeana”, asa cum si-au dorit. De asemenea, in conceptul evenimentului am pregatit si prezenta mesterilor populari dobrogeni, care isi prezinta suveniruri si produse realizate manual.

Corina Martin, Mistral Tours & Events , organizator : ” Un an de promovare, astazi, a brandului turistic DOBROGEA – prin intermediul unui Spectacol de traditii ce lipsea, de foarte multi ani, din oferta de produse turistice locale. Dintre cele 17 minoritati ce traiesc in deplina armonie in Dobrogea, am reunit pe cele reprezentative – grecii, turcii, tatarii, aromanii, rusii lipoveni si armenii, intr-un veritabil Show ce se dovedeste unic in Europa. Daca mergi in vacanta in Grecia, ca turist, vei vedea o seara greceasca. Daca mergi in vacanta in Turcia, participi la o seara turceasca si atat. La Seara Dobrogeana, insa, descoperi si admiri, intr-un singur Spectacol, sapte culturi diferite, cu traditiile, costumele, gastronomia si ritmurile si dansurile lor, un fel de „7 in 1”, ce se transforma intr-o veritabila petrecere interactiva, dinamica si plina de muzica si culoare. O lectie de cultura, de fapt, ce face parte din ceea ce vrem sa definim ca „brandul turistic Dobrogea”. Produs turistic de referinta pentru Litoralul Romanesc, „Seara Dobrogeana” va fi oferit ca atractie turistica si in acest sezon, prin hotelurile de pe Litoral si prin agentiile de turism din Romania care vand pachete de vacanta pe Litoral, iar faptul ca acceptam si Tichete de vacanta da posibilitatea multor romani din tara sa descopere si sa cunoasca traditiile si mozaicul fantastic de culturi, muzica si gastronomie specifice Dobrogei si unice in Europa”

Va invitam Vineri, 3 Mai, sa luati imagini si declaratii de la participanti si artisti si sa redeschidem, impreuna, Sezonul distractiei autentic dobrogene pe Litoral!