Un profesor care schimbă destine

Cu o carieră de 30 de ani în medicina veterinară, e un reputat doctor veterinar, iar numele lui se află pe mai toate buzele din județul Tulcea. Ați intuit bine este vorba despre domnul Dr. Cucu Gheorghe.

În toți acești ani de carieră salvează mii de suflete, curmă suferința altora, tratează zeci de mii de cazuri și descoperă pe teritoriul județului Dirofilarioaza publicând o lucrare științifică cu acest caz. Pe lângă calitatea de medic veterinar, este și profesor al liceului agricol, dar și un instructor de dans desăvârșit. În timpul liber iubește natura și grădinăritul, florile fiind una dintre pasiunile sale.

În calitate de profesor al Liceului Tehnologic Agricol ”Nicolae Cornățeanu” îi trec prin mâini generații de elevi. Mulți dintre ei astăzi reputați doctori, asistenți în cabinetele veterinare sau studenți ai facultăților de Medicină Veterinară din țară.

Pensionat de curând, a ales să-și dedice timpul medicinei veterinare tratandu-și pacienții, dar și calității de dascăl. Anul trecut reușind performanța de a intra cu 9 elevi în examenul de BAC, iar 7 dintre ei promovându-l, 3 dintre ei urmând calea medicinei veterinare și unul calea ingineriei agricole.

Am ales să fiu altfel și să aduc un plus valoare în învățământul tulcean. Să dovedesc că și într-un liceu mediu, din punctul unora de vedere, poți obține rezultate și poți scoate oameni de succes. Experiența mi-a dovedit că elevul este cel care te alege, nu tu pe el. Trebuie să îi faci prietenii tăi, să aibă încredere în tine și să fii autoritar atunci când trebuie. În cadrul orelor de curs învățăm, ne implicăm activ în activitățile practice, iar în activitățile extrașcolare și în timpul liber suntem cei mai buni prieteni. Ei sunt cei care îmi dau energia să continui tot ceea ce fac, rezultatele lor îmi dovedesc că munca mea a dat roade, iar pentru un profesor aceasta este o adevărată împlinire.” spune Dr. Cucu Gheorghe.

Două zile pe săptămână pe lângă cele de cursuri, 2 ore le alocă trupei de dans pe care a creat-o în cadrul Liceului Tehnologic Agricol ”Nicolae Cornățeanu” Tulcea. Trupă cu care a câștigat numeroase concursuri de dans alături de colega și partenera sa de dans Rusu Viorica. Trupa de dans intră în activitățile extrașcolare pe care elevii le adoră, pe lângă faptul că își petrec timpul învățând să danseze diferite stiluri de dans, îi educă pentru drumul lor în societate. Dansul este un sport al minții și a trupului, mișcările sunt controlate și apoi executate. Dansul reprezintă disciplină, educație și multă muncă, ceea ce îi pregătesc pe acești tineri pentru viitor.

S-a dovedit că elevii săi sunt unii dintre cei mai buni, perseverenți, muncitori și care obțin rezultate. Pe lângă dansuri, ei beneficiază de un prieten, un tată, un frate care îi ajută în diferite situații primind câte un sfat bun, ajutând la dezvoltarea personală a acestor tineri. Elevii trupei de dans sunt cei care au reușit și în obținerea rezultatelor școlare foarte bune.

“Domnul doctor este un model demn de urmat, cel mai bun prieten al fiecărui elev, părintele tuturor copiilor, un medic excepțional și o persoană cu un caracter și o ambiție puternică! Cu această atitudine a reușit să mă schimbe pe mine și pe mulți colegi de ai mei! ” spune Diana Maria Roșu absolventă a Liceului Tehnologic Agricol ”Nicolae Cortățneau”, secția veterinară.

Scurtă bibliografie:

Dr. Cucu Gheorghe a terminat Facultatea de Medicină Veterinară din cadrul USAMV București în 1989. Din 1989 până în 1990 a fost medic epizootolog în cadrul Complexului de Berbecuți Somova.

Din 1990 timp de 6 ani a fost Șeful secției de virusologie și Histopatologie din cadrul Laboratorului Sanitar Veterinar de Stat Tulcea. Timp de 3 ani este directorul adjunct al DSV Tulcea, și pentru alți 3 ani președintele C.M.V. filiala Tulcea.

În 2002 obține gradul de Medic Primar Veterinar , iar în 2008 devine Medic Primar Veterinar specialist oncolog.

În tot acest timp participă la diverse congrese, seminarii, workshopuri, cele mai importante fiind cele internațioanale, precum schimb de experiență în Franța, Irlanda, Marea Britanie, Spania, perfecționându-și cunoștințele.

Related posts

Leave a Comment