O expoziție-eveniment la Tulcea, semnată Alina Codin

Biblioteca Județeană „Panait Cerna” Tulcea are plăcerea să anunțe deschiderea expoziției „REînTOARCEREA”, a artistei Alina Codin. Vernisajul va avea loc vineri, 12 aprilie 2019, ora 18:00. Expoziția (cu vânzare) va fi deschisă publicului în perioada 12 aprilie – 1 iunie 2019.

REînTOARCEREA . Un artist care și-a propus să reînvețe frumusețea!

”Alina Codin a plecat în viață cu multă bucurie și entuziasm manifest pentru descoperiri; dacă se poate, și de ce nu, ele ar putea avea loc în fiecare zi! Și dacă ni s-ar părea că nu-i așa, Alina ar demonstra un adevăr imbatabil, referindu-se cu siguranță la soarele veșnic prezent; este  acolo și când nu se vede.

Artist extrem de voluntar în credința și misiunea ei de a fi, Alina este în primul rând un pasionat arzător al culorii; pentru că se aruncă cu o poftă visceral resimțită în tot ceea ce poate comunica roșul, galbenul, verdele și albastrul, evoluție pe care o descoperă gestual și o decodifică rațional. Instinctul pictural primit ca zestre a condus-o în lumea continuu vizibilă a peisajului spiritual românesc, acolo unde limbajul simbolurilor povestește instantaneu despre ceea ce a fost și ceea ce va fi; pentru că acesta este momentul  ”reîntoarcerii” Alinei Codin, unul personal, identificat – nimic nu este întâmplător- chiar cu acest an dedicat patrimoniului, cu ”locul unde trecutul întâlnește viitorul”.

Este drumul ei dintotdeauna căruia i s-a adăugat într-o zi  nevoia să explice altora cum e cu formele și culorile; asta a fost declicul; pentru că din tot ceea ce purtăm cu noi, fiecare, în adâncimile insondabile ale moștenirii culturale naționale, a izbucnit o mare lumină a cunoașterii; avea totul în urmă; știa; acum însă, vedea!” spune Alice Dinculescu.

Despre Alina Codin:

Alina Codin este absolventă a Universității de Artă din București, anul 2000, secția Pictură, clasa prof. Vladimir Zamfirescu.

Între 1995-1997 a urmat cursurile Secției de Scenografie din cadrul Universității, din anul 1998 optând pentru cursurile de Pictură. Timp de 3 ani a urmat și cursul de Pedagogie, obținând atestarea necesară activității didactice. A fost selecționată pentru a participa la numeroase expoziții de grup în perioada 1996-2006.

În anul 1997 a avut prima expoziție personală la Teatrul Bulandra din București. Din 1992 profesează ca Art Director pentru diferite Agenții de Publicitate.

Din 2007, și-a deschis propria firmă de publicitate. În data 10 noiembrie 2017, a vernisat expoziția intitulată „Universul Nudului”, care a avut loc la Gallery, sediul Asociație Naționale pentru Arte Vizuale Contemporane, și i-a reunit și pe fotografii Delia Herman-Oprescu și Cristian Oprescu Herman.

Un eveniment ce nu trebuie ratat. Vă așteptăm!